Kroppskontroll | Alkoholens negativa effekter.
16350
post-template-default,single,single-post,postid-16350,single-format-standard,theme-kroppskontroll,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Alkoholens negativa effekter.

Alkoholens negativa effekter.

Här har du anledningen till att jag bara dricker alkohol tio gånger om året.
Forskningen visar:

Det är en väldigt kraftig effekt av alkohol. Nivåerna av testosteron och även andra tillväxthormoner som IGF-1 minskar med 25 procent dagen efter att du druckit en normalstor mängd alkohol. Och ju mer du druckit, desto mer minskar tillväxthormonerna. Om du dessutom druckit flera dagar i rad så ligger minskningen av tillväxthormoner i blodet på hela 70-75 procent, säger Mikael Mattsson, som forskar om hur vi får ut mest av träning.

I ett av experimenten utsattes försökspersonerna för en mycket hård styrketräning, som gav träningsvärk i flera dagar efteråt. Försökspersonerna som inte druckit alkohol var ändå i stort sett återhämtade 60 timmar efter träningspasset.

– De som däremot hade fått alkohol dagen före träningspasset var väldigt långt från återhämtning även 60 timmar efter, säger Mikael Mattsson.

Källa: http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/sa-paverkar-alkohol-din-traning?cmpid=del%3Apd%3Any%3A20170313%3Asa-paverkar-alkohol-din-traning%3Anyh

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.